Pelėsinio sūrio tortas – trapus sausaininis torto pagrindas, kuriame jaučiamas švelnus sviesto aromatas, puikiai dera su pelėsinio sūrio poskoniu. Ant jo tepamas baltojo šokolado genažas ir beriami mėlynojo pelėsinio sūrio gabalėliai. Viskas užpilama švelniu, varškės ir grietinėlės kremu. Torto sluoksniai susilieja į burnoje tirpstančią svajonę, kuri gausiai užberiama graikiniais riešutais. Galime pasufleruoti, jog neapsiriksite jei pabandysite tortą derinti su šviežiomis kriaušėmis, figomis, vynuogėmis, dumplainiais ar mėgaudamiesi su raudonuoju vynu.
Sūris ir vynas – du neatsiejami draugai ir gyvenimo partneriai. Partneriai kurie papildo vienas kitą ir leidžia atsiskleisti geriausioms savybėms. Mėlynasis pelėsinis sūris puikiai dera tiek su raudonuoju sausu, tiek su baltuoju saldžiu vynu. Norėdami pikantiško derinio rinkitės raudonąjį, o jei ieškote lengvo flirto – nerasite nieko geriau nei saldusis Sauternes. Neabejojame, jog turite ir savo mėgiamų derinių su šiuo gurmanišku sūriu. Iš Prancūzijos kilęs drėgnas, kreminės tekstūros sūris, su mėlynojo pelėsio gijomis turi ryškų skonį ir žolelėmis dvelkiantį aromatą. Dėl šių savybių, garsiausi someljė perspėja, jog reikėtų būti atsargiems, renkantis šį sūrį su Jūsų mėgstamu vynu dėl vieno paprasto dalyko – jis gali užgožti vyno skonį.
„Šokolado meistrai“, norėdami sušvelninti sūrio skonį, padaryti subtilesniu ir atverti jam platesnes derinimo galimybes, sukūrė ypatingąjį tortą su mėlynuoju pelėsiniu sūriu. Klientai jau spėjo jį pamėgti ir artėjant savaitgaliui, šio gurmaniško torto atsargos parduotuvių virtinose sparčiai mažėja. Trapus, salsvas torto pagrindas, kuriame jaučiamas švelnus sviesto aromatas, puikiai dera su panašiu pelėsinio sūrio poskoniu. Ant pagrindo tepamas baltojo šokolado genažas ir beriami mėlynojo pelėsinio sūrio gabalėliai. Viskas užpilama švelniu, varškės ir grietinėlės kremu. Torto sluoksniai susilieja į burnoje tirpstančią svajonę, kuri gausiai užberiama graikiniais riešutais.