Traškūs citrininiai šokolado krepšeliai
Traškūs citrininiai šokolado krepšeliai – juodasis šokoladas, grietinėlė, baltojo šokolado masė su traškiu morengu, smulkinti vafliai, apelsinų žievelės, alkoholis. Atgal
Traškūs citrininiai šokolado krepšeliai – juodasis šokoladas, grietinėlė, baltojo šokolado masė su traškiu morengu, smulkinti vafliai, apelsinų žievelės, alkoholis. Atgal
Morengas (meringue) – tai stipriai išplaktų kiaušinių baltymų ir cukraus mišinys. „Šokolado meistrai“ meistrai gamina klasikinius morengus, taip pat naudoja tortuose ir desertuose. Kai kurie istorikai teigia, kad morengą 1720 m. Šveicarijos miestelyje Meiringene pagamino italas konditeris Gasparini. Kiti istorikai teigia, kad žodis „morengas“ kilęs iš lenkų kalbos marzynka (tokio žodžio lenkų kalboje nepavyko rasti)…
Tortas „Dainava“ – tai tikra klasika tapęs tortas, kuriame ir vėl karaliauja šokoladas. Tvirti riešutų morengo papločiai pertepami sviestiniu šokoladiniu kremu ir pagardinami alkoholiu. Tortas apliejamas šokoladine mase ir papuošiamas skaldytais riešutais. Morengas gaminamas pagal specialų „Šokolado meistrai“ receptą, kurio dėka išlieka tvirtas ir trapus, o aromatingi lazdyno ir žemės riešutai jam suteikia dar daugiau…
Tortas „Voveraitė“ – lazdyno, anakardžio ir migdolų riešutų morengas, perteptas švelniu pieninio šokolado grietinėlės ir migdolų riešutų sviesto kremu. Visas tortas apgaubtas pieninio šokolado skraiste ir papuoštas pieninio šokolado gilėmis. Ypatingai pamėgtas vaikų, bet sulaukia ir suaugusiųjų dėmesio. Atgal
„Gaivusis vyniotinis“. Mandarinai, purus riešutų morengas, lengvas grietinėlės ir vanilės kremas. Atgal