Tortas „Paukščių pienas“

„Suflė“ tortas - vietoje žiemos snaigių šventėms suflė lengvumas

Tortas „Paukščių pienas"

Ar žinote, kur ir kaip gimė „Suflė“ tortas? Daugelis tikriausiai mano, kad tai klasikinis rusiškas desertas paplitęs Lietuvoje sovietiniais laikais. Taip, šis desertas tikrai slaviškas, bet jo kilmė ne visai rusiška. Na, bet apie viską iš eilės...

Iš dangaus krapnojant lietui ir besiilgint puraus balto sniego, „Šokolado meistrai“ prisiminė saldų ir lengvą kaip debesis ar mažulytė snaigė „Suflė“ tortą. Prisiminė ir pagamino. Juk per žiemos šventes privalu kaip reikiant pasmaguriauti, kad visi metai būtų sotūs. O kaipgi nesinorės šviežio šventinio deserto po sočios Kalėdų vakarienės šeimos rate? Taip „Šokolado meistrai“ parduotuvių asortimentas praturtėjo dar vienu šventiniu gaminiu – „Suflė“ tortas puikuojasi visose šokolado meistrai parduotuvėse. Paskubėkite pasidžiaugti lengvu atgimusiu tortu, kuris - kaip ir kiti „Šokolado meistrai“ tortai nepaliks abejingo nė vieno svečio!

Kuo ypatingas „Šokolado meistrai“ „Suflė“ tortas? Jis visiškai natūralus. Toks, kokį gamina mamos pagal senus receptus. 100 % natūralus paukščių pienas, spanguolių uogienė ir natūralus šokoladinis biskvitas. Visa tai aplieta aukščiausios kokybės belgiškuoju šokoladu. Dėl spanguolių uogienės jis tampa ne toks saldus, šiek tiek lengvesnis.

„Paukščių pienas“ minimas slaviškose pasakose. Taip pat apie „paukščių pieną“ rašė senovės graikų autoriai Aristofanas ir Strabonas. Tolimuose kraštuoase gyvena rojaus paukščiai, kurie jauniklius maitina stebuklingu pienu. To pieno paragavęs žmogus niekada nebesirgdavo ir tapdavo nenugalimas...

Maždaug kaip ir kur gimė tortas „Paukščių pienas“

  • 1936 m. Jan Wedel pirmajame Lenkijoje šokolado fabrike E. Wedel pradėjo gaminti saldainius pagal panašų receptą kaip zefyrai, tik be kiaušinių: cukrus, želatina, vynuogių cukrus, vanilė suplakami į purią masę, tada suformuojami saldainiai ir glazūruojami šokoladu. Jan Wedel pavadino šiuos saldainius „Ptasie mleczko“.
  • 1967 m. SSSR maisto pramonės ministras lankydamasis tuometinėje Čekoslovakijoje paragavo jį sužavėjusių saldainių su puriu įdaru ir grįžęs į SSSR davė užduotį sovietiniams konditeriams sukurti tokius saldainius, bet nesinaudojant Čekoslovakų receptu. Tais pačiais metais Vladivostoko konditerijos fabrikas pradėjo gaminti saldainius „Paukščių pienas“ (Птичье молоко). Šie saldainiai buvo ypatingi tuo, kad į juos buvo dedamas agar-agar – augalinės kilmės želatina, gaminama iš jūros dumblių. Ir šių saldainių galiojimo terminas buvo 15 parų.
  • 1978 m. Maskvos restorano „Praha“ konditerijos cecho viršininkas V. Guralnikas sukūrė paukščių pieno torto receptą. Įdomu tai, kad sovietinis tortas „Paukščių pienas“ (Птичье молоко) buvo pirmasis tortas nuo Sovietų Sąjungos gyvavimo laikų, kuriam buvo išduotas patentas. Iki to laiko Sovietų Sąjungoje nebuvo konditerijos gaminių patentavimo sistemos.

Ilgainiui tortas „Paukščių pienas“ nežymiai keitėsi, tačiau Jan Wedel sukurta dvasia - puri, įstabaus skonio masė - stebuklingas paukščių pienas išliko iki šių dienų.

 

Dėmesio! Bet koks „Šokolado meistrai“ tinklapyje pateiktas, bet kokio pobūdžio turinys, yra saugomas autorinių teisių ir kitų nuosavybės teisės įstatymų ir apribojimų, todėl be „Šokolado meistrai“ administracijos sutikimo draudžiama kopijuoti ar kitaip naudoti tinklalapyje esantį turinį.

  • Proginių tortų gamyba „Šokolado meistrai“ „Šokolado meistrai“ Pagal Jūsų pageidavimą pagaminsime bet kokios formos, išvaizdos ir dydžio proginius tortus...
    Išsamesnė informacija

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4